nl

Press Kit : « Design Lab. @ Marie’s Corner Project Store »

Back to all Press Kits

Keywords

2016, Design Lab, Exhibition, MC Project Store.

Files to download

Useful links

MC Project Store

Sylvie & Benoit
39, rue de Namur - 1050 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.mcprojectstore.be

Marie's Corner Showroom

20, avenue Edison - 1300 Wavre - Belgium
[email protected]
https://www.mariescorner.com

Press Contact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas

Ariane & Nathanaël
202, Av. de Messidor - 1180 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.aacom.be/


Marie’s Corner Project Store werkt samen met Kunty Moureau en lanceert

« Design Lab. @ Marie’s Corner Project Store »

Sinds kort heeft Marie’s Corner Store, de Brusselse flagshipstore en marktleider van de canapé met het label « Made in Belgium », de deuren opengezet voor design, kunst, cultuur… lifestyle in het algemeen. De eerste stap werd gezet met een tentoonstelling waar foto’s van twee beloftevolle artiesten werden getoond. Nu werkt Marie’s Corner samen met Kunty Moureau (curator) om een Design Lab concept te lanceren in de boetiek in de Naamsestraat. Het doel? Talentvolle designers tentoonstellen in de gezellige ruimte van Marie’s Corner Project Store. Het merk reikt zo de hand naar creativiteit, diversifiëring en nieuwe tendensen waarbij er wordt uitgegaan van het principe dat het geheel meer is dan de som van de delen.

Kunty Moureau, Curator

Zij was curator van de expo Art & Design, journaliste en curator van het parcours Uptown Design en voor deze nieuwe samenwerking selecteert zij talentvolle Belgische designers die bij het DNA van het Belgische merk passen.

Jun Gobron geeft het startschot : 25 maart tot 30 april 2016

De aftrap van het Design Lab staat in het teken van Jun Gobron, de talentvolle designer die twee topwerken laat zien :

De Buffet Hugg werd oorspronkelijk ontworpen voor de concept store van een prestigieuze autobouwer. De manier waarop de deuren openen verwijst naar de auto’s van de jaren 80 zoals het merk DeLorean. In gesloten toestand lijkt het buffet erg massief maar wanneer het meubel openstaat, dan geven de structuur en de legplanken een lichter en luchtiger uiterlijk aan het meubelstuk. De gebruikte materialen zijn eikenhout voor het vlak en de legplanken, gelakte MDF voor het geraamte en gelakt staal voor de sokkel.

De lamp Kazama werd ontworpen voor het merk 727Sailbags, een Bretoense onderneming die bootzeilen recycleert die de hele wereld hebben gezien en deze een tweede leven geeft als unieke mode- en designcreaties. De lamp bestaat uit twee identieke stukken van massief eikenhout die met elkaar verbonden zijn door stalen plaatjes. Om in de geest van de scheepvaart te blijven, is de kabel een zichtbaar naar boven getrokken draad en daarnaast betekent de Japanse naam ‘Kazama’: ‘de wind waait’. De lamp werd ontworpen als een soort beeldhouwwerk waarbij de visuele perceptie verandert naargelang de positie van de waarnemer.

De vernissage van deze eerste Design Lab vindt plaats op 24 maart vanaf 18u.
De tweede Design Lab betekent de start van het parcours Uptown Design vanaf 14 september 2016.

Jun Gobron

Jun Gobron is een Belgisch-Japanse binnenhuisarchitect en designer. Hij werd geboren in Namibië als zoon van een Belgische vader en een Japanse moeder. Hij brengt zijn kindertijd door in België en wordt tweetalig opgevoed. Na het behalen van zijn diploma Economische Wetenschappen aan de Université Libre de Bruxelles doet hij enkele jaren werkervaring op. Uiteindelijk kiest hij resoluut voor zijn passie, voor design. Hij studeert af als binnenhuisarchitect aan Saint-Luc in Brussel en komt terecht in een groot architectenbureau. Daarnaast behoudt hij zijn activiteiten als designer. Zijn design kan als eenvoudig en functioneel omschreven worden waarbij de designer op zoek gaat naar de ideale verhoudingen en naar detail. De objecten die hij ontwerpt zijn sobere en subtiele stukken die perfect passen in elke omgeving.

Buffet Hugg

Afmetingen // H100 L110 x 40cm

Mc Project Store Design Lab Jun Gobron Buffet Hugg 01 Mc Project Store Design Lab Jun Gobron Buffet Hugg 02

Lampe Kazama

Afmetingen // H165 L50cm
Mc Project Store Design Lab Jun Gobron Kazama

PRAKTISCHE INFORMATIE

Design Lab @ Marie’s Corner – Jun Gobron
van 25 maart tot 30 april 2016
www.jungobron.com

Marie’s Corner Project Store
Naamsestraat 39 – 1050 Brussel
www.mcprojectstore.be

Perscontact
Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas
[email protected]
02/350 43 56