nl

Press Kit : Het Patchwork

Back to all Press Kits

Keywords

Patchwork.

File to download

Images to download

Click image to get the HD file, then right-click on image to download.

Useful links

MC Project Store

Sylvie & Benoit
39, rue de Namur - 1050 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.mcprojectstore.be

Marie's Corner Showroom

20, avenue Edison - 1300 Wavre - Belgium
[email protected]
https://www.mariescorner.com

Press Contact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas

Ariane & Nathanaël
202, Av. de Messidor - 1180 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.aacom.be/


Dit iconische recuperatie concept uit de jaren 1960 en 1970 overwint opnieuw met succes de mode, accessoires en decoratie.

De leider van « made in Belgium » zetels en sofa’s wordt steeds meer kosmopolitisch. Marie’s Corners nieuwe collectie voor 2014 belichaamt perfect de evolutie van deze betrouwbare, Belgische firma die steeds vaker aanwezig is op grote architectuurprojecten in België en in het buitenland, terwijl het haar evoluerende markt behoudt in woningen. De favoriet : het patchwork. Dit iconische recuperatie concept uit de jaren 1960 en 1970 overwint opnieuw met succes de mode, accessoires en decoratie.

Het patchwork

Naast haar esthetisch aspect heeft het ook het voordeel om stoffen te kunnen recycleren en zich zo in te schrijven in de context van duurzame economie. Op gebied van decoratie is Marie’s Corner het eerste merk om een patchwork te gebruiken voor de bekleding van zetels. De patchworks worden in een gespecialiseerd bedrijf gekocht in Frankrijk en aangekleed in Spanje en de Verenigde Staten. Op de volgende editie van de beurs Maison & Objet in Parijs worden twee exclusieve modellen voorgesteld. De zetel Anniston is bedekt met een patchwork van suède en komt voor in vaalrode tinten en gaat samen met een ronde poef. De Franklin zetel, bekleed met een « jeans » patchwork, wordt voorgesteld met een vierkante poef met als naam Bag.

U-CLIFE, de 1e uitgever van stoffen en materiaal afkomstig van ingezamelde en gesorteerde kleren (Frankrijk)

U-CLIFE dat twee jaar geleden is opgericht en gevestigd in Rouen (Frankrijk), is de uitgever van stoffen en materiaal afkomstig van ingezamelde en gesorteerde kleren. U-CLIFE volgt een zeer ecologisch en creatief concept, en stelt materiaal voor dat met zorg werd uitgekozen en perfect overeenkomt met de verwachtingen van milieubewuste consumenten.  De stoffen van U_CLIFE die voor 100% zijn samengesteld uit stukken stof die in de hele wereld werden opgehaald, zijn vervaardigd in Frankrijk en Tunesië. De stoffen zijn bestemd voor industriëlen en mensen die werken in decoratie, inrichting, accessoire of aankleding. Onze klanten zijn in de meeste gevallen hoogstaande merken met een stevig aanbod van creatie en innovatie in het product dat ze aanbieden. Die klanten komen in de catalogus van U-CLIFE diverse en buitengewone stoffen zoeken om hun collecties mee te maken en hun klanten unieke, eersteklas producten aan te bieden  (vb espadrilles met een gedrukt sweatshirt, een deken in flanel, kussens en tassen in denim, broeken in de kleur van een overal, pluche in tweed, zakken in bont of zetels in leer …).

Marie’s Corner 2014 : chic en ontspannen

In twintig jaar tijd heeft de stijl van Marie’s Corner de waarden weten te bewaren waarop het haar imago heeft gebouwd. Die worden gekenmerkt door drie termen: hybride, kosmopoliet en duurzaam. Zo worden, met verloop van tijd, unieke collecties opgebouwd waar het vocabularium wordt vereenvoudigd om alleen nog maar de essentie over te houden. De collecties worden gecoördineerd door Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef, die, met hun open blik op de wereld en hun levensstijl die zowel chic is als ontspannen, ertoe hebben bijgedragen om Marie’s Corner in te schrijven binnen de geschiedenis van het Belgisch design.

Persoonlijkheid

Elk stuk, dat werd bedacht en ontworpen door Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef, is uniek en met de hand gemaakt in de Verenigde Staten of in Spanje, in regio’s met een lange traditie van bekleding of het beroep van bekleding. Het merk haalt haar persoonlijkheid, kracht en evenwicht uit de kruising van invloeden en stijlen. Ze heeft als rode draad het combineren van stijlen en de interpretatie van eclectische elementen, geïnspireerd op het traditionele Engelse, Scandinavische en Amerikaanse meubel. Ze is ook de reflectie van een gemondialiseerde markt in de goede betekenis van het woord, in die zin dat ze de bestaande traditionele savoir-faire integreert en de economische cultuur die van kracht is respecteert in die regio’s (bijvoorbeeld de vereiste van recyclage in de Verenigde Staten). Al die invloeden hebben het beste in haar naar boven gehaald aangezien creatie maar kan bestaan door de rijkdom van anderen …

Zetel van de groep:

20, avenue Edison, 20
B-1300 Waver
T +32 10 84 96 80 – [email protected]

Showroom shop Marie’s Corner Brussel

Naamsestraat 39
B-1050 Brussel
T + 32 250 26 04 – [email protected]

Pers contact:

Caracas PR
T + 32 495 22 07 92 – [email protected]