nl

Press Kit : Maison&Objet / Parijs, 24-28 januari 2014

Back to all Press Kits

Keywords

Afwerkingen Als Handtekening, Buitenmeubilair, Chic En Ontspannen, De Marie’s Corner ‘families’, Design Om In Te Leven, Luisteren Naar De Markt, NIEUW IN 2014, Persoonlijkheid, Press-Release.

File to download

Images to download

Click image to get the HD file, then right-click on image to download.

Useful links

MC Project Store

Sylvie & Benoit
39, rue de Namur - 1050 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.mcprojectstore.be

Marie's Corner Showroom

20, avenue Edison - 1300 Wavre - Belgium
[email protected]
https://www.mariescorner.com

Press Contact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas

Ariane & Nathanaël
202, Av. de Messidor - 1180 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.aacom.be/


Mogelijkheid tot interviews op 24 en 25/01 met de designers Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef op de stand van Marie’s Corner, Hall 5B, Stand N15-O16
Afspraken via + 32 495 22 07 92 (Caracas PR).

De leider van « made in Belgium » zetels en sofa’s wordt steeds meer kosmopolitisch. Marie’s Corners nieuwe collectie voor 2014 belichaamt perfect de evolutie van deze betrouwbare, Belgische firma die steeds vaker aanwezig is op grote architectuurprojecten in België en in het buitenland, terwijl het haar evoluerende markt behoudt in woningen.

Persoonlijkheid

Elk stuk, dat werd bedacht en ontworpen door Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef, is uniek en met de hand gemaakt in de Verenigde Staten of in Spanje, in regio’s met een lange traditie van bekleding of het beroep van bekleding. Het merk haalt haar persoonlijkheid, kracht en evenwicht uit de kruising van invloeden en stijlen. Ze heeft als rode draad het combineren van stijlen en de interpretatie van eclectische elementen, geïnspireerd op het traditionele Engelse, Scandinavische en Amerikaanse meubel. Ze is ook de reflectie van een gemondialiseerde markt in de goede betekenis van het woord, in die zin dat ze de bestaande traditionele savoir-faire integreert en de economische cultuur die van kracht is respecteert in die regio’s (bijvoorbeeld de vereiste van recyclage in de Verenigde Staten). Al die invloeden hebben het beste in haar naar boven gehaald aangezien creatie maar kan bestaan door de rijkdom van anderen …

Luisteren naar de markt

De trends in verband met de hedendaagse manier van leven hebben eveneens het merk beïnvloed. Die trends reflecteren de mode van moduleerbare banken die zich schikken naar alle verlangens of ook het toenemende succes van de slaapbank. Je kan de collecties van Marie’s Corner vinden in de hipste hotels, sterrenrestaurants en bars over heel de wereld waar ze bijdragen tot het creëren van een gezellige sfeer zoals thuis, wat zo gegeerd is bij het cliënteel van vandaag. De zetels en sofa’s van het Belgische merk zijn ontworpen om zich aan te passen aan alle persoonlijkheden om te beantwoorden aan de verlangens van elk. Ze verleiden de meest veeleisende architecten en ontwerpers van België, maar ook van Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Ibiza, Oostenrijk en Rusland.

Chic en ontspannen

In twintig jaar tijd heeft de stijl van Marie’s Corner de waarden weten te bewaren waarop het haar imago heeft gebouwd. Die worden gekenmerkt door drie termen: hybride, kosmopoliet en duurzaam. Zo worden, met verloop van tijd, unieke collecties opgebouwd waar het vocabularium wordt vereenvoudigd om alleen nog maar de essentie over te houden. De collecties worden gecoördineerd door Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef, die, met hun open blik op de wereld en hun levensstijl die zowel chic is als ontspannen, ertoe hebben bijgedragen om Marie’s Corner in te schrijven binnen de geschiedenis van het Belgisch design.

De Marie’s Corner ‘families’

Beetje bij beetje is de idee ontstaan en ontwikkeld van het concept van « families » of « series » van stukken, het resultaat van een vormelijk en esthetisch onderzoek dat rijpt en geleidelijk aan wordt opgebouwd. Die « families » schrijven zich in binnen de stroming van duurzame economie. De zetels of sofa’s zijn gemaakt om lang mee te gaan. Dankzij de mogelijkheid om ze opnieuw aan te kleden, kennen ze een tweede of zelfs derde leven. De families van stijlen die met de loop der tijd een stoel, een zetel, een krukje, een poef, een tafel of een ruime zetel omvatten, worden gekenmerkt door een grote coherentie. Elke familie (een tiental in totaal) heeft haar eigen en bijzondere stijl die gemakkelijk te herkennen is en ons uitnodigt om ons in een verhaal te laten onderdompelen.
Er zijn heel wat bestsellers. De Jamestown bank uit de Jackson familie is emblematisch en gericht op comfort en esthetiek dankzij haar gulle rugkussens en minimalistisch en ultralicht voetstuk. Liefhebbers van traditie vallen voor de klassieke chic van de families Westfield of Broadway. Wellustig comfort en een couture stijl kenmerken het model Georgia en Georgetown. De familie Liberty is bekleed met een omsluitende hoes tot aan het voetstuk en past bijzonder goed in « cosy » interieurs. Design, kwaliteit en soberheid verleent een originele toets aan de Oakland. Dartmouth en Judd hebben een zeer rechte rugleuning, ideaal voor mensen die letten op een goede houding. Henderson is hedendaags en vernieuwend. Ze vindt de Chesterfield geest opnieuw uit en verleidt de liefhebbers van de « the touch of Britain ». Bradford combineert zachtheid met een zeer hedendaagse toets. Thomasville combineert een overvloed van zachte kussens en een grote moderniteit dankzij haar extreme structurele eenvoud. En dan zijn er ook nog de families Flint, Dallas, Cansas, El Paso (bestsellers in de VS) of in California (een collectie zetels en sofa’s met duidelijk zichtbaar hout).

Afwerkingen als handtekening

De zetels en sofa’s van Marie’s Corner beperken zich niet tot zeer visuele lijnen en het bieden van een buitengewoon comfort. Het merk is bekend voor haar rigueur en voor de verbluffende uitvoering. De stukken die bestemd zijn voor Europa (70 % van de algemene productie) worden vervaardigd in Spanje, in de buurt van Zaragoza. De productiesite stelt een twintigtal mensen te werk. De regio kent een lange traditie van het vervaardigen van meubels, is bekend door haar artisanale savoir-faire (de assemblage van structuren in hout gebeurt steeds exclusief met houten pinnen en pengaten) en vooral door haar vaardigheid in bekleding.
De productie die bestemd is voor de Amerikaanse markt (ongeveer 20 modellen) wordt gerealiseerd in North Carolina, dat rijk bebost is en in het verleden 60 % van het Amerikaans meubilair leverde. In de Verenigde Staten veranderen de basisingrediënten niet. De vervaardiging respecteert de normen op gebied van natuurbescherming. Zo is er onder andere het gebruik van 100 % gerecycleerde vezels en mousse op basis van eerste kwaliteitssoja voor de bekleding van de kussens, het gebruik van hout (eik of esdoorn) afkomstig van lokale bossen met een duurzaam certificaat en krulveren die gemaakt zijn met 80 % gerecycleerd metaal. Alle zetels en sofa’s zijn bekleed met textiel van zeer hoge Belgische of Italiaanse kwaliteit (linnen, katoen, wol, velours, tweed, leer) met zeer verfijnde kleurpaletten, die eerder minimalistisch zijn en in een couture geest.

NIEUW IN 2014

De collectie 2014 combineert, zoals altijd, functionaliteit, esthetiek en inventiviteit. De zetels Gwinnett en Lawrence zijn de grote nieuwigheden. Hun lijnenspel biedt opnieuw een visuele ontdekkingsreis door de wereld van design, maar hun ware originaliteit ligt in de vernieuwende behandeling van het zitvlak. De kussens die normaal gebruikt worden, hebben plaats gemaakt voor een fijne matras van pluimen die zeer soepel, zacht en comfortabel is. Haar verfrommelde en nonchalante look verleent die modellen een verzekerde toets van vertrouwdheid en familiariteit, die in deze onzekere tijden zeer gegeerd wordt door de klant. De zetels zijn beschikbaar in versies met twee, drie of vier plaatsen maar ook als éénpersoonszetel.
Op gebied van moduleerbare zetels (een sterke trend die zich blijft verder zetten), stelt Marie’s Corner het model Hamlet voor. Met haar geometrische, pure en tijdloze vormen, die zeer gewaardeerd worden bij modernistische architecten en hedendaagse ontwerpers, garandeert die comfort en veelzijdigheid met een perfect design. Hamlet verenigt tien modellen (zetel, sofa met twee of drie plaatsen, chaise longue, poef en rustbed) en past zich aan alle ruimtes aan.
Een nieuwe, ruime zetel met een duidelijk zichtbare houtstructuur, Pinehurst genaamd, vervolledigt de collectie.
De slaapbank versie Nicholls met variabele afmetingen, waar zowel de residentiële sector als het hotelwezen naar uitkijkt, is ook beschikbaar in leer. Marie’s Corner durft de uitdaging aan door de Duke stoel te lanceren, het eerste element van een nieuwe familie. Duke, geïnspireerd op de geest van zeer comfortabele bistro tafels, wordt gekenmerkt door een breed zitvlak en een rugleuning in moes in plaats van hout.
De Manchester familie wordt uitgebreid met de komst van Modesto, een kleine, lage zetel die gemakkelijk bij te zetten is in een ensemble.
Opmerkelijk is ook de Anniston Swivel zetel, voorzien van een rotatiesysteem waar de Amerikanen gek op zijn en waar in Europa steeds meer vraag naar is.
Twee grote poefs Erwin, die rond en ovaal zijn, zijn beschikbaar in 5 verschillende afmetingen, en vervolledigen de Colin -lijn.
De hoge barstoel Denver-T, elegant en comfortabel, is de logische uitbreiding van de Denver familie.
De Monroe zetel met vintage inspiratie, met of zonder spijkers, is hypercompact en makkelijk inzetbaar in kleine ruimtes. De Joplin, die meer dynamisch is, combineert verschillende stilistische invloeden.
Het kleurenpalet van de nieuwe collectie: beige, grijsachtig beige, grijze of tabak tinten spelen in de kaart van het minimalisme en van traditie. Petroleum blauw en anijsgroen schrijven zich in binnen werven of privé interieurs vol kleuren.
De favoriet : het patchwork. Dit iconische recuperatie concept uit de jaren 1960 en 1970 overwint opnieuw met succes de mode, accessoires en decoratie. Naast haar esthetisch aspect heeft het ook het voordeel om stoffen te kunnen recycleren en zich zo in te schrijven in de context van duurzame economie. Op gebied van decoratie is Marie’s Corner het eerste merk om een patchwork te gebruiken voor de bekleding van zetels. De patchworks worden in een gespecialiseerd bedrijf gekocht in Frankrijk en aangekleed in Spanje en de Verenigde Staten. Op de volgende editie van de beurs Maison & Objet in Parijs worden twee exclusieve modellen voorgesteld. De zetel Anniston is bedekt met een patchwork van suède en komt voor in vaalrode tinten en gaat samen met een ronde poef. De Franklin zetel, bekleed met een « jeans » patchwork, wordt voorgesteld met een vierkante poef met als naam Bag.

Design om in te leven

Om haar aanbod zetels en sofa’s te vervolledigen, stelt Marie’s Corner ook tafels voor, perfecte overeenkomstig de filosofie van ontspanning en relaxatie. De tafels, gemaakt in eik, in olijf- of notenboom, vertonen zeer eenvoudige en tijdloze lijnen en nemen vormen aan die zowel strikt en vierkant zijn als afgerond en organisch. Of ze nu in de privé of professionele sfeer zijn, ze zijn overal perfect op hun plaats. Marie’s Corner maakt eveneens kleinmeubelen (om boeken of tijdschriften te rangschikken) ontworpen in dezelfde sfeer als de tafels. Dit jaar zit er ook een kamerscherm in de familie Floyd.

Buitenmeubilair

Marie’s Corner stelt sinds kort een origineel concept van outdoor meubilair voor. Dit meubilair deelt dezelfde waarden als de indoor collectie, met name een zeer verfijnde esthetiek met exclusieve afwerking, klassieke en tijdloze vormen. De verschillende modellen van zetels, sofa’s en poefs (Laguna, Santa Monica, Venice, Del Mar) zijn vervaardigd met dezelfde criteria en savoir-faire. Ze maken allemaal gebruik van een en dezelfde bekleding: zeer stevig en resistent « Sunbrella » materiaal (tegen water, vochtigheid en UV- stralen) en aangenaam om te leven.
www.mariescorner.com

Zetel van de groep:

20, avenue Edison, 20
B-1300 Waver
T +32 10 84 96 80 – [email protected]
Showroom shop Marie’s Corner Brussel
Naamsestraat 39
B-1050 Brussel
T + 32 250 26 04 – [email protected]ner.com
Pers contact:
Caracas PR
T + 32 495 22 07 92 – [email protected]