nl

Press Kit : Marie’s Corner Project 2016

Back to all Press Kits

Keywords

2016, Collection, Fabrics, Maison&Objet.

Files to download

Images to download

Click image to get the HD file, then right-click on image to download.

Useful links

MC Project Store

Sylvie & Benoit
39, rue de Namur - 1050 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.mcprojectstore.be

Marie's Corner Showroom

20, avenue Edison - 1300 Wavre - Belgium
[email protected]
https://www.mariescorner.com

Press Contact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas

Ariane & Nathanaël
202, Av. de Messidor - 1180 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.aacom.be/


71 tinten grijs, linnen en leder

Het jaar 2016 staat in het teken van de gedaantewisseling bij Marie’s Corner. De dynamiek van het nieuwe team, die zich het DNA van het merk eigen maakte en de visie van de oprichters – Laetitia Zichy-Low en Alain Low – tonen opnieuw aan dat Marie’s Corner staat voor een uniek universum van vintage, verfijnde modellen met onverholen lijnen en een obsessie voor kwaliteit en comfort van de ambachtelijke zetels met het label “made in Belgium”. Het jaar 2016 ziet er veelbelovend uit met gedurfde samenwerkingen en spraakmakende evenementen… en uiteraard de komst van de nieuwe collecties die de grijstinten alle eer aandoen.

Eén merk, drie collecties

De zetelspecialist die gebruik mag maken van het label “made in Belgium” heeft haar aanbod eenvoudiger gemaakt en de collecties onderverdeeld in drie verschillende lijnen:

  • MC Originals voor alle in Europa ontwikkelde en gemaakte modellen (Zaragoza),
  • MC America voor de in de Verenigde Staten ontwikkelde en gemaakte modellen,
  • MC Outdoors voor alle outdoor modellen.

De catalogus 2016 volgt als eerste deze nieuwe nomenclatuur.

Nieuw: 71 tinten grijs, linnen en leder!

Marie's Corner Fabrics Grey

Dit jaar steken er twee grote tendensen de kop op: de kleur grijs met al haar subtiele nuances en het leder dat comfort en warmte perfect doen passen bij de authentieke creaties van het Huis. In 2016 krijgt de familie Marie’s Corner 71 nieuwe afwerkingen in 5 gamma’s met stoffen en leder.

GREY LINEN : 31 referenties, waaronder 20 nieuwe, doen linnen tot haar recht komen in al haar vormen (zeer fijne stof, grote inslag en zelfs lussen of boogjes) met variërende grijstinten. Deze stoffen zijn bijna allemaal “made in Belgium”.

GREY : afkomstig uit de VS en uit Italië. Deze 20 nieuwigheden drijven deze collectie op tot 40 referenties waarbij de mengeling van stoffen een belangrijke rol speelt (wol, katoen, polyester, viscose) alsook de binding (fluweel, rups, keperbinding…). Alle referenties zijn enkelgestikt en dubbelgestikt in variërende grijstinten van parel antraciet tot taupe grijs

LEATHER MC ORIGINAL : deze collectie bestaat uit 31 afwerkingen met leder waarbij kleuren en kwaliteit hand in hand gaan voor een op maat gemaakt resultaat, ofwel vintage, ofwel ruw, ofwel een afwerking met was…

BEUYS : 3 nieuwe kleuren grijs vervolledigen dit gamma met 100% natuurlijk linnen, kaviaarkorrel en het label “made in Belgium”.

BUNDY : 100% linnen, dit gamma van fijne stoffen en het label “made in Belgium” krijgt er 28 nieuwe en soms zeer flashy kleuren bij! De waaier van witte, gele, groene, blauwe en oranje tinten is een streling voor het oog.

 

Samenwerking met Serge Anton

Het bekende Belgische merk van binnenhuisdecoratie gaat samenwerken met Serge Anton. Gedurende twee weken in de zomer van 2015 heeft de fotograaf een dieptereportage gerealiseerd over de productiesite van het merk. Het oorspronkelijke idee was om de vakmensen die er werken op de voorgrond te plaatsen maar ter plaatse werd de fotograaf, nochtans gekend voor zijn sublieme portretten, geïnspireerd door de verbluffend mooie landschappen.

De fabriek van Marie’s Corner ligt in het noorden van Spanje, in de vallei van de Ebro, in Navarra, aan de rand van een uitzonderlijk en te weinig bekend gebied, namelijk de halfwoestijn en het natuurpark Bardenas Reales. De twaalf grote panoramische beelden worden voor het eerst getoond tijdens het Salon Maison & Objet Paris 2016 en zijn het resultaat van een blindelings vertrouwen in de artiest. De foto’s zullen ook getoond worden in de MC Project Store in de maanden maart en april.

Serge Anton Maries Corner 01 Serge Anton Maries Corner 02

Een kwarteeuw

Het Belgische merk blaast 25 kaarsjes uit en kijkt ter gelegenheid van deze verjaardag resoluut naar de toekomst. Zo komen er nieuwe samenwerkingen aan, de lancering van een Design Lab in de MC Project Store en nog meer verrassingen!

Maison & Objet – van 22 tot 26 januari 2016 in Parijs (Paris Nord Villepinte)

Marie’s Corner zal tweevoudig aanwezig zijn op het salon Maison & Objet, van 22 tot 26 januari 2016. Helemaal in de lijn van de collecties, kiest de Belgische zetelspecialist voor een onmiddellijke herkenning van de stands: twee verschillende stands met een sober uiterlijk, afgeleid van grijstinten en van leder:

MC Originals – Hall 5B

Deze stand van 144 m² in Hall 5B is van drie zijden bereikbaar en presenteert de collectie MC Originals. Er worden niet minder dan 18 modellen getoond waaronder de meest iconische stukken van het merk. Ook de nieuwe grijze stoffen worden onthuld, met het subtiele spel tussen verschillende materialen en de overgang van kleuren. De verfijnde sfeer verrast de bezoeker: vloerbedekking met houten platen van Douglas brut, tapijten van de collectie Private 0204, een selectie van tafels uit een nieuwe collectie met witte houten stukken en notenhout alsook een betonnen bar die overschaduwd wordt door een gigantische muur uit geoxideerd staal. Tot slot zorgen witte panelen voor een opdeling van de ruimte in salons en dienen ze als uithangbord voor de prachtige panoramische foto’s van Serge Anton.

MC America – NOW

Op een stand van 45 m² in HALL 7 krijgt vilt een voorname plaats en worden negen nieuwe modellen van de collectie MC America voorgesteld. Deze gezellige omgeving wordt omringd door muren met grijze tinten voor een tegelijk intieme en moderne sfeer. Enkele zorgvuldig gekozen blauwe en witte lampen van Central Station, tapijten van de collectie Private 0204 en diasec foto’s van Serge Anton geven de “final touch” aan het geheel.

Persinformatie Januari 2016

Nuttige informatie

Salon Maison & Objet Paris van 22 tot 26 januari 2016
Hall 5B Stand C15-D16 & Hall 7 Stand F89

Praktische informatie

Marie’s Corner Project Store
Naamsestraat 39 – 1000 Brussel

Showroom Marie’s Corner
Edisonlaan 20 – 1300 Wavre
www.mariescorner.com

Perscontact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas
202 Messidorlaan, 1180 Brussel
+32 (0)2 350 43 56 | +32 (0)478 98 60 88
[email protected]