nl

Press Kit : Patchwork : Poefs, Kussens en Plaids

Back to all Press Kits

Files to download

Images to download

Click image to get the HD file, then right-click on image to download.

Useful links

MC Project Store

Sylvie & Benoit
39, rue de Namur - 1050 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.mcprojectstore.be

Marie's Corner Showroom

20, avenue Edison - 1300 Wavre - Belgium
[email protected]
https://www.mariescorner.com

Press Contact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas

Ariane & Nathanaël
202, Av. de Messidor - 1180 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.aacom.be/


Marie's Corner Cushions Mix PatchworkDe leider van « made in Belgium » zetels en sofa’s

breidt haar gamma « Patchwork » uit moet poefs, plaids en kussens

Het patchwork

Dit iconische recuperatie concept uit de jaren 1960 en 1970 overwint opnieuw met succes de mode, accessoires en decoratie. Naast haar esthetisch aspect heeft het ook het voordeel om stoffen te kunnen recycleren en zich zo in te schrijven in de context van duurzame economie. Op gebied van decoratie is Marie’s Corner het eerste merk om een patchwork te gebruiken voor de bekleding van zetels. De patchworks worden in een gespecialiseerd bedrijf gekocht in Frankrijk en aangekleed in Spanje en de Verenigde Staten. Na twee exclusieve modellen te hebben bedacht, de zetel Anniston die bedekt is met een patchwork van suède en voorkomt in vaalrode tinten en samengaat met een ronde poef, en de Franklin zetel, bekleed met een « jeans » patchwork, met een vierkante poef met als naam Bag, stelt Marie’s-Corner een nieuwe poef voor, kussens en plaids in versies in Denim (Jeans), Army (camouflage), Tweed of Suède (daim).

Voor Maison & Objet pakt Marie’s Corner uit met een nieuwe afwerking van patchwork Army (camouflage), een nieuwe poef en stelt voortaan ook patchwork afwerkingen voor op een groot deel van het gamma. De nieuwe poef Balloon, in de vorm van een bol, is voorzien van een geraamte in hout bedekt met moes en gerecupereerde vezel. Het is volgens zeer strenge milieuvoorschriften in de Verenigde Staten vervaardigd.

Marie’s Corner stelt ook een collectie kussens en plaids voor in patchwork Denim (Jeans), Tweed of Suède (daim). Army (camouflage) is eveneens beschikbaar.

De persoonlijkheid van Marie’s Corner

Elk stuk, dat werd bedacht en ontworpen door Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef, is uniek en met de hand gemaakt naar gelang de keuze van de klanten, volgens modellen in de Verenigde Staten of in Spanje, in regio’s met een lange traditie van bekleding of het beroep van bekleding. Het merk haalt haar persoonlijkheid, kracht en evenwicht uit de kruising van invloeden en stijlen. Ze heeft als rode draad het combineren van stijlen en de interpretatie van eclectische elementen, geïnspireerd op het traditionele Engelse, Scandinavische en Amerikaanse meubel. Ze is ook de reflectie van een gemondialiseerde markt in de goede betekenis van het woord, in die zin dat ze de bestaande traditionele savoir-faire integreert en de economische cultuur die van kracht is respecteert in die regio’s (bijvoorbeeld de vereiste omtrent recyclage in de Verenigde Staten). Al die invloeden hebben het beste in haar naar boven gehaald waar creatie maar kan bestaan door de rijkdom van anderen …

In twintig jaar tijd heeft de stijl van Marie’s Corner de waarden weten te bewaren waarop het haar imago heeft gebouwd. Die worden gekenmerkt door drie termen: hybride, kosmopoliet en duurzaam. Zo worden, met verloop van tijd, unieke collecties opgebouwd waar het vocabularium wordt vereenvoudigd om alleen nog maar de essentie over te houden. De collecties worden bedacht door Laetitia Zichy-Low en Jacques Deneef, die, met hun open blik op de wereld en hun levensstijl die zowel chic is als ontspannen, ertoe hebben bijgedragen om Marie’s Corner in te schrijven binnen de geschiedenis van het Belgisch design.

Het patchwork : de 1e uitgever van stoffen en materiaal afkomstig van ingezamelde en gesorteerde kleren (Frankrijk)

U-CLIFE dat twee jaar geleden is opgericht en gevestigd in Rouen (Frankrijk), is de uitgever van stoffen en materiaal afkomstig van ingezamelde en gesorteerde kleren. U-CLIFE volgt een zeer ecologisch en creatief concept, en stelt materiaal voor dat met zorg werd uitgekozen en perfect overeenkomt met de verwachtingen van milieubewuste consumenten. De stoffen van U_CLIFE die voor 100% zijn samengesteld uit stukken stof die in de hele wereld werden opgehaald, zijn vervaardigd in Frankrijk en Tunesië. De stoffen zijn bestemd voor industriëlen en mensen die werken in decoratie, inrichting, accessoire of aankleding. Onze klanten zijn in de meeste gevallen hoogstaande merken met een stevig aanbod van creatie en innovatie in het product dat ze aanbieden. Die klanten komen in de catalogus van UCLIFE verschillende en buitengewone stoffen zoeken om hun collecties mee te maken en hun klanten unieke, eersteklas producten aan te bieden (vb espadrilles met een gedrukt sweatshirt, een deken in flanel, kussens en tassen in denim, broeken in de kleur van een overal, pluche in tweed, zakken in bont of zetels in leer …).

www.mariescorner.com

Zetel van de groep: 20, avenue Edison, 20 B-1300 Waver T +32 10 84 96 80 – [email protected]

Showroom shop Marie’s Corner Brussel Naamsestraat 39 B-1050 Brussel T + 32 250 26 04 – [email protected]

Pers contact: Caracas PR T + 32 495 22 07 92 – [email protected]