nl

Press Kit : «Tierra Eternal» Tentoonstelling Serge Anton

Back to all Press Kits

Keywords

2016, Exhibition, MC Project Store, Serge Anton.

Files to download

Useful links

MC Project Store

Sylvie & Benoit
39, rue de Namur - 1050 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.mcprojectstore.be

Marie's Corner Showroom

20, avenue Edison - 1300 Wavre - Belgium
[email protected]
https://www.mariescorner.com

Press Contact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas

Ariane & Nathanaël
202, Av. de Messidor - 1180 Brussels - Belgium
[email protected]
http://www.aacom.be/


25 maart tot 31 mei 2016

Marie’s Corner Project Store Brussel

Het bekende Belgische merk voor binnenhuisdecoratie, Marie’s Corner gaat samenwerken met de fotograaf Serge Anton ter gelegenheid van een uitzonderlijke tentoonstelling: “Tierra Eternal”, twaalf grote panoramische foto’s in beperkte oplage. Serge Anton kreeg carte blanche en voegt zijn persoonlijke, artistieke en onuitgegeven visie toe aan de identiteit van Marie’s Corner.

Tierra Eternal

In het najaar van 2015 heeft Serge Anton een bezoek gebracht aan de productiesite van het merk. Het oorspronkelijke idee was om de vakmensen het onderwerp van de reportage te maken maar de fotograaf werd helemaal betoverd door het omliggende landschap.

De fabriek van Marie’s Corner ligt in het noorden van Spanje, in de vallei van de Ebro, in Navarra, aan de rand van een uitzonderlijk en te weinig bekend gebied, namelijk de halfwoestijn en het natuurpark Bardenas Reales. Het was in deze regio dat Alain en Marie-Laetitia Low de ambachtelijke productiecultuur ontdekten, volledig in de lijn met de waarden waar Marie’s Corner voor staat. Houtbewerkers, snijders, naaisters, lakkers en stoffeerders… Allemaal vakmensen, zelfs kunstenaars, die dagelijks met kennis van zaken en passie modellen vervaardigen volgens de pure traditie en de knowhow die van vader op zoon wordt doorgegeven. Een zoektocht naar authenticiteit, comfort en soberheid samen met de fierheid voor het geleverde werk zijn al 25 jaar de waarden van het merk. De meubels van Marie’s Corner stralen geen glitter en glamour uit maar staan voor discrete en elegante luxe, voortkomend uit artistieke originaliteit en durf.

Doorheer de hand van Serge Anton tonen de foto’s van Bardenas Reales dit authentieke en traditionele karakter. De artiest voert ons doorheen danteske landschappen en doet ons een extract van ongeremde emoties voelen, als ware het een terugkeer naar de echte rijkdom van ons bestaan.

De halfwoestijn en natuurpark Bardenas Reales

Deze woestijn heeft een oppervlakte van 42.500 hectare, is één van de grootste woestijngebieden op het Iberische schiereiland en één van de droogste gebieden van Europa. Bardenas Reales ligt diep in het Baskenland, op de grens tussen Navarra en Aragon, en is sinds duizenden jaren gevormd door het water en de wind.

Dit onherbergzame en zo goed als onzichtbare gebied, verscholen achter hoge rotsen, is onbewoond. Het mysterieuze territorium heeft iets weg van Afrika, Amerika en de noordse landen tegelijk; Bardenas Reales bestaat uit een verrassende diversiteit en de landschappen zijn ruw. Zo heeft dit park verschillende gezichten, een woestijn afgewisseld met een massief heuvellandschap, rotsen en hoogvlakten, grote bebouwde vlakten, geërodeerde bergjes, lagere gebieden en diepe ravijnen. Een vreemde fysionomie voor dit natuurlijk pareltje, een uitzonderlijke site met waardevolle geologische, zoölogische en botanische rijkdommen.

Doorheen de geschiedenis diende het gebied voornamelijk als doortrekzone en geen enkel volk durfde er zich vestigen. Bardenas Reales, een eigenwijs stuk natuur, valt op door het wilde, spectaculaire, ruwe, harde en bijzondere landschap.

De woestijn Bardenas Reales is een natuurpark dat sinds 1999 beschermd is en sinds 2000 op de lijst staat van de Biosfeerreservaten van UNESCO. Er zijn herders maar ook sporadisch enkele filmmakers op zoek naar avontuur en de perfecte setting.

Serge Anton

Serge Anton reist al 30 jaar de wereld rond als fotograaf. In Afrika komt hij het liefst. Het was op dat continent dat hij de uitdrukkingen en nuances in portretten onder de knie kreeg, wat vandaag de dag zijn handelsmerk is. Hij is steeds op zoek naar het atypische, de vrijheid, het natuurlijke, de stilte en de eenzaamheid, ook ruwe en woestijnachtige landschappen boeien hem enorm. In zijn boek “Desert By Night” compileert hij zijn mooiste foto’s van de Saharawoestijn die hij maakte tijdens de Rallye des Gazelles. Als binnenhuisarchitect werkt hij ook regelmatig voor internationale media zoals The World of Interiors, A.D., Elle Décoration… Enkele te ontdekken werken: “Couleur Désert”, “Éclats (Pierre Marcolini)”, “Olivier Dwek Architectures”…

www.serge-anton.com

Praktische informatie

Tierra Eternal

Tentoonstelling foto’s Serge Anton
Van 25 maart tot 31 mei
Marie’s Corner Project Store – Naamsestraat 39, 1000 Bruxelles
www.mariescorner.com

Permanente tentoonstelling in de Showroom Marie’s Corner vanaf juni 2016: Edisonlaan 20, 1300 Waver.

Perscontact

Ariane Abramowicz & Nathanaël Picas
[email protected]
02/350 43 56